18:30

Västerhaninge IF

Referat: Newroz - Västerhaninge IF

Det blev en klar förlust borta mot Newroz på söndagskvällen.

Västerhaninge kom in i matchen mindre bra och gick inte att känna igen. Passivt spel, massor av bolltapp och laget hamnade extremt lågt. Vi ska inte ta ifrån Newroz något. Motståndarna gjorde en riktigt bra insats.

I den 19:e händer det som satte sin prägel på matchen. Emil i duell med en Newrozspelare som viker in från kanten, spelaren faller i duellen och domaren blåser frispark för Newroz strax utanför straffområdeslinjen. Bra gjort av Newrozpelaren mindre bra av Emil. Domaren bedömer det som frilägesutvisning, kan diskuteras men det är det beslutet som blir. Frisparken över. Vid tidpunkten för målet hade Västerhaninge kommit in i matchen och spelat upp sig, men en man mindre i sjuttio minuter skulle det inte räcka.

Ledningsmålet kommer efter 30 ett inspel som Igor försöker ta ned i straffområdet men Mateo Bano, för övrigt tremålskytt för kvällen, snor åt sig bollen från Igor och rundar Oskar innan han rullar in bollen.

Tio minuter senare rullar Newroz upp Västerhaninges högerkant fullständigt och 2-0 är ett faktum. Nu var Västerhaninge ett slaget lag.

Andra halvlek. Västerhaninge försöker komma tillbaka men det känns som att laget inte tror på det. Västerhaninge ger bort bollen strax utanför straffområdeslinjen och Roni Ali i Newroz löper igenom och chippar in 3-0 i den 53:e.

Västerhaninge byter in Max, Jonte, Adnan och Olle vilket gör att det blir lite mer fart i spelet.

I den 65:e Jonte löper sig fri, blir fälld. Förseelsen verkar ske utanför straffområdeslinjen men fortsätter in i straffområdet och domaren gör bedömningen straff och gult annars hade det blivit rött på försvaren i Newroz. En biljett in i matchen? Igor slår bollen utanför, ridå. Istället går Newroz upp och fastställer slutresultatet 4-0 två minuter senare.

Vi ska vara tacksamma att det inte blir större siffror efter 4-0 målet. Oskar gör ett par riktigt kvalificerade räddningar.

Sammanfattningsvis: Newroz vinner klart rättvist. Vi gör ingen bra match. Nu handlar det om att ladda om batterierna inför derbyt på fredag och visa att det här var en engångsföreteelse.